Δραστηριότητες στα
Τρίκαλα Κορινθίας
Στα Τρίκαλα Κορινθίας υπάρχει η δυνατότητα δραστηριοτήτων για όλη τη διάρκεια της ημέρας και για τις 4 εποχές του χρόνου. Με έμφαση στις χειμερινές δραστηριότητες, οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν χρόνο στο σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας, να κάνουν ιππασία στο αθλητικό κέντρο, αλλά και να δραστηριοποιηθούν στη Λίμνη Δόξα με υδροποδήλατα εντός λίμνης, buggy και πολλές άλλες δραστηριότητες.
buggy
ziria_ski_center

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας και σε απόσταση αναπνοής τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα, λειτουργεί από το 2007 το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.
Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το πλησιέστερο στην Αττική και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

Κέντρο ιππασίας

Το κέντρο ελεύθερης ιππασίας και ορεινών δραστηριοτήτων ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2006 στο Ρέθι Κορινθίας, δίπλα στα φημισμένα Τρίκαλα.
Το κέντρο διαθέτει εξειδικευμένο συνοδό ιππασίας προσωπικό για την μέγιστη ασφάλειά σας.
Στις εγκαταστάσεις του διαθέτει ήρεμα και φιλικά άλογα για τη βόλτα σας στις γύρω ρεματιές και τις χιονισμένες πλαγιές της Ζήρειας, πόνυ για την εξοικείωση των παιδιών με το ευγενές ολυμπιακό άθλημα της ιππασίας, καθώς και εγκαταστάσεις και ειδικό εξοπλισμό για τοξοβολία.

Previous slide
Next slide
dasiou_lake

Λίμνη Δασίου

Ένα μέρος που πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε είναι η πανέμορφη Λίμνη Δασίου, που βρίσκεται δυτικά του οροπεδίου της Ζήρειας σε υψόμετρο 1.600 μέτρων και είναι μια από τις ορεινότερες λίμνες της Ελλάδας. Η λίμνη είναι σχετικά μικρή αλλά πανέμορφη και είναι περιτριγυρισμένη από έλατα και αγριολούλουδα. Το τοπίο προσφέρει μοναδικές εικόνες καθώς μεταμορφώνεται στις αλλαγές των εποχών με την εικόνα της απόλυτα παγωμένης επιφάνειάς της να διαδέχονται το καθρέφτισμα των χειμωνιάτικων σύννεφων στα γαλάζια της νερά, όταν αρχίζει να λιώνει ο πάγος, η επανάληψη του πράσινου των ελάτων στα ακίνητα νερά της την άνοιξη και η αποκάλυψη του, χαραγμένου από την πύρα του ήλιου, αργιλώδους βυθού της το φθινόπωρο. Αποτελεί ιδανικό μέρος για να κάνετε πεζοπορία και ποδήλατο βουνού ενώ σε αυτή κατοικούν πολλά σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου και επίσης προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.
Στο βουνό υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι, που δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε και την πιο απόκρυφη γωνιά του. Εντυπωσιακή είναι η διαδρομή που διασχίζει το οροπέδιο και καταλήγει στη Γκούρα, μέσα από ένα πλούσιο ελατόδασος, όπου υπάρχει περίπτωση να συναντήσετε ημιάγρια άλογα.